Basın Bülteni ve Duyurular

Alternatif Menkul’ün Yatırım Danışmanlığı ve Kişiye Özel Hizmetleri Artık Alternatif Yatırım Çatısı Altında

21 Mayıs 2019

Gerçekleşen değişimle ilgili görüşlerini paylaşan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “İştirakimizden Alternatif Menkul, hizmet alanını genişleterek Alternatif Yatırım ismini aldı. Bu değişimle beraber ‘danışman bankacılık’ anlayışımızı destekleyen tamamlayıcı özelliğiyle, grubumuz içerisinde önemli bir kurum olarak değer yaratmaya devam edecek. Terzi usulü sunduğumuz hizmetlerimizi, yetkin ekiplerimiz ve kurumsal yönetişim ilkeleriyle desteklenen iş yapış prensibimizle farklı bir boyuta taşıyacağız. Alternatif Yatırım'la aramızdaki sinerjinin güçlenmesiyle beraber kurumsal ve bireysel müşterilerimizin yatırım ve sermaye piyasalarındaki çok önemli ihtiyaçlarını karşılayarak, özel çözümler üretmeye odaklanacağız.’’ dedi.

Alternatif Yatırım Genel Müdürü Attila Penbeci ise konuyla ilgili olarak, “Alternatif Yatırım, kurumsal finansman, yatırım bankacılığı, yatırım danışmanlığı, bireysel portföy yönetimi, sermaye piyasalarında aracılık ve saklama hizmetleri sunarken, ülkemize yapılan yatırımlarda sektörünün en köklü ve tecrübeli aracı kurumlardan biri olarak etkin rol alıyor. Hissedarımız Commercial Bank ile birlikte Katar-Türkiye arasındaki karşılıklı yatırımların geliştirilmesinde üstlendiğimiz köprü göreviyle de potansiyel iş fırsatlarını Türk şirketlerine aktarmak, yeni ortaklıklar kurulmasına ön ayak olmak ve iki ülkenin yatırım stratejilerine uygun işlemler gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda Nisan ayında Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile birlikte Türk girişim sermayesi fonlarını Doha’da Katarlı yatırımcılar ile bir araya getirdiğimiz bir etkinliğe de imza attık.

Yatırımlarla birlikte önem verdiğimiz diğer konular arasında öncelikle, yurt içinde şirketlerin yabancı para pozisyonlarıyla ilgili koruma (hedging) işlemlerini Türk sermaye piyasalarında aktif olarak gerçekleştirmelerine destek olmak yer alıyor. Bu alanda şirketlere sunduğumuz yatırım danışmanlığı hizmetimizle, koruma stratejilerinin daha verimli gerçekleşmesini ve maliyetlerin düşmesini sağlıyoruz. Bireysel yatırımcılar için de her bireyin beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik terzi usulü çözümlerimizi sadelik ve yüksek katma değer içeren ‘kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmetimiz’ ile sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de yerli ve yabancı olmak üzere, kurumsal, tüzel ve nitelikli yatırımcıları kapsayan geniş bir yatırımcı segmentine, özel tasarlanmış zengin içerikli ürünlerimiz ve hizmetlerimizle katma değer yaratmaya devam edeceğiz’’ diyerek görüşlerini