Alternatif Bank’tan 272,7 Milyon TL’lik Sermaye Artışı

28 Mart 2019

2018’de sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştiren Alternatif Bank, 2019 ve sonrası büyüme hedefleri doğrultusunda sermayesini 272,7 milyon TL artırıyor. Tescil sürecini takiben tamamlanacak nakit sermaye girişiyle birlikte Bankanın ödenmiş sermayesi 1,44 milyar TL’ye yükselirken, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 17,5 seviyesinin üzerine çıkıyor.

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Alternatif Bank olarak iş planımız doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken, risk yönetiminden taviz vermeden, bankamızın aktif kalitesini her zaman önceliklerimiz arasında tutarak başarılı bir performans ortaya koyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz sermaye artışı stratejik büyüme planımız doğrultusunda bize güç verirken, hissedarımız The Commercial Bank’ın, Alternatif Bank ve Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin de somut göstergelerinden biri olarak önem taşıyor. Sermaye artışı aynı zamanda bilançomuzun daha da güçlenmesi ve krediler yoluyla ülke ekonomisinin sürdürebilir büyümesine sağlayacağımız destekler açısından da önemli bir rol oynayacak.’’ dedi.

Alternatif Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve The Commercial Bank Grup CEO’su Joseph Abraham ise “Türkiye’nin potansiyeline güveniyor, uluslararası çapta en büyük yatırımımız olan ve gösterdiği performansla büyüme ivmesini sürdüreceğini öngördüğümüz Alternatif Bank’a tam desteğimizi sunuyoruz. Alternatif Bank, Commercial Bank Grubu’nun beş yıllık stratejik planının önemli aktörlerinden biri konumunda. Bugüne kadar toplam 1 milyar ABD dolarına ulaşan yatırımımız ve son sermaye artışımız da bu anlayışımızın somut bir yansıması. Stratejik ortaklık çerçevesinde Türkiye ve Katar arasında her geçen gün gelişen ticaret ve yatırımların daha da ileri taşınması için Commercial Bank ve Alternatif Bank olarak aktif rol oynayacağız ve Alternatif Bank’a olan desteğimiz uzun vadede devam edecek.’’  diye konuştu.