Alternatif Bank Başarılı Büyüme Grafiğini Yılın Üçüncü Çeyreğinde de Sürdürdü

28 Ekim 2019

Alternatif Bank, yılın ilk dokuz ayını stratejik planı doğrultusunda bilançosunu geliştirmenin yanında müşterilerine aktardığı kaynağı da artırarak başarıyla tamamladı. Bankanın üçüncü çeyrek sonu konsolide rakamlara göre aktif büyüklüğü geçen yılın sonuna göre %14 artarak 29,4 milyar TL oldu. Nakdi (finansal kirama alacakları dâhil) ve gayri nakdi kredilerle ekonomiye sağladığı destek 24,7 milyar TL, mevduat hacmi ise %15 artışla 15,7 milyar TL’ye yükseldi. Konsolide net kârı da 175 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Bankanın finansal sonuçlarıyla ilgili görüşlerini dile getiren Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “Banka olarak yılın üçüncü çeyreğini de hedeflerimiz doğrultusunda tamamladık. Stratejik planımıza bağlı kalarak, bankamızın aktif kalitesini, müşteri memnuniyetini ve reel ekonomiye sunduğumuz destekleri her zaman önceliklerimiz arasında tutarak istikrarlı büyümeye devam ettik. Bu dönemde mevduat hacmimizi %15 artırmanın yanı sıra sağladığımız kredilerle başta dış ticaretin finansmanı olmak üzere ekonomiye verdiğimiz desteği artırdık. Öz kaynaklarımız yılsonuna kıyasla %43 büyüdü. Pazar payı kazanımında gerek kredilerle gerekse topladığımız mevduatla sektörün üzerinde bir büyüme performansı sergiledik.

Alternatif Bank’ın toplam aktifleri içinde ihracat taahhütlü kredilerin oranını artırmayı önceliklerimiz arasında belirledik. Bu doğrultuda ihracatçılara verdiğimiz finansal desteği sene başından bu yana %40 artırarak 762 milyon dolara ulaştırdık. 2020’nin ilk 6 ayında ise 1,5 milyar dolar seviyesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ilerlerken müşterilerimizin hayatını kolaylaştıran SMS ile gümrük vergisi ödeme, e-teminat mektubu gibi önemli uygulamaları hayata geçirdik. Buna ek olarak, dış ticaretteki bilgi birikimimiz ve danışman yaklaşımımızı “Dış Ticaret Danışman Hattımız” aracılığıyla müşterimiz olsun ya da olmasın tüm ihracatçılarımızın hizmetine sunmaya başladık.

Geride bıraktığımız dönemde önemli bir ilke imza attık. Kurumsal yatırımcılardan gelen talebi hızla değerlendirerek, TLREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı’na dayalı bono ihracına imza atan ilk özel banka olduk. Piyasada değişken faizli yatırıma önemli bir ilgi söz konusu. Biz de bono ihracının ardından müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda TLREF’e dayalı ürünlere odaklanmayı planlıyoruz.” dedi.

Alternatif Bank’ın üçüncü çeyrekte aldığı ödüllere de değinen Gür; “İş dünyasının en saygın ödülleri arasında yer alan Stevie Uluslararası İş Ödülleri kapsamında dört farklı kategoride ödüle layık görüldük. Aldığımız ödüller, başarılı marka dönüşümümüz ve stratejik iş planımız ışığında ekip arkadaşlarımla beraber bu süreçte gerçekleştirdiğimiz özverili çalışmaları global anlamda taçlandırması açısından oldukça değerliydi. Bizim için en büyük ödül olan müşterilerimizin teveccühünü kazanacak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Terzi usulü hizmetlerimizi ‘basiretli ve danışman bankacılık’ anlayışımız, güçlü muhabir banka ilişkilerimiz ve deneyimli kadromuzla ülkemizin iş ve ticaret dünyasına sunmaya devam edeceğiz.” diyerek görüşlerini paylaştı.