Basın Bülteni ve Duyurular

Alternatif Bank 2. Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

13 Ağustos 2018

Alternatif Bank, 2018 yılına ait ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Konsolide rakamlara göre bankanın aktif büyüklüğü yılsonuna göre %23,3, geçen yılın aynı dönemine göre ise %38,3 oranında artış göstererek 25,6 milyar TL seviyesine yükseldi. Alternatif Bank’ın bu dönemde krediler vasıtası ile ekonomiye sağladığı destek yılsonuna göre %20,6 artarak 15,3 milyar TL’ye ulaşırken; mevduat hacmi %24,6 oranında artarak 14 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın net kârı 136,6 milyon TL, öz kaynak kârlılığı ise %18,1 seviyesinde gerçekleşti.

Beş yıllık planımıza uygun büyüyoruz.

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür yaptığı değerlendirmede: “İkinci çeyrek sonuçlarımız 5 yıllık iş planımıza ve hedeflerimize uygun şekilde gerçekleşti. Bu dönemde hem kredilerde hem de mevduatta sektörün üzerinde bir büyüme yakaladık. Son iki çeyrekte küresel ve yerel piyasalarda hissedilen risk faktörlerine rağmen yönetimimizle, genel müdürlük ve şube ekiplerimizle birlikte reel sektöre, sahaya her zamankinden daha yakın olduk. Müşterilerimizi duymak, dinlemek, ihtiyaçlarını anlamak ve onlara özel çözümler oluşturmak için ekip olarak yoğun bir mesai harcadık. 16 binin üzerinde müşteri ziyareti gerçekleştirdik. Sektörlerinde önde gelen, üretimiyle, ihracatıyla ekonomiye önemli katkı sağlayan binin üzerinde yeni firmaya hizmet vermeye başladık. Finansal sonuçlarımızdaki olumlu gelişimin bu yaklaşımımızın doğal bir yansıması olduğunu görüyoruz.” dedi.

Güçlü muhabir banka ilişkileri, yenilenen “Danışman Şube” yapısı ve uzman çalışanları sayesinde, iş hacmi ve finansal sonuçlar anlamında her geçen dönem daha iyi bir performans sergilediklerini belirten Gür, sözlerini şöyle tamamladı: “Güçlenen sermaye yapımız ve basiretli bankacılık anlayışımız doğrultusunda, Türkiye ekonomisine katma değer sunmaya ve sürdürülebilir büyümeye destek olmaya devam edeceğiz.’’