Basın Bülteni ve Duyurular

Alternatif Bank’ın 2017 Yılı Faaliyet Raporuna Dört Uluslararası Ödül

26 Temmuz 2018

Florida merkezli LACP tarafından 2001 yılından bu yana düzenlenen Vision Awards’da Alternatif Bank, 2017 Faaliyet Raporu ile Banka Faaliyet Raporları kategorisinde altın ödüle layık görüldü. Alternatif Bank, aynı zamanda tasarım ve yaklaşım alanında bu yıl ilk defa verilen Teknik Başarı Ödülü’nün de sahibi oldu. Ayrıca Türkiye’nin En İyi 20 Faaliyet Raporu ve Avrupa, Orta Asya, Afrika Bölgesi’nin En İyi 80 Faaliyet Raporu arasında yer aldı. Alternatif Bank’ın 2017 Faaliyet Raporu tasarımı, “Sağlam Temeller Üzerinde Yeni Bir Gelecek” mottosu ile bankanın marka değişiminden yola çıkılarak hazırlandı. Kapak tasarımında, eski ve yeni logo özel bir baskı tekniği sayesinde hareketlendirilerek markanın ABank’tan Alternatif Bank’a dönüşümü vurgulandı.

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Hedeflerimizi büyüttüğümüz ve kurumsal kimliğimizi başarıyla yenilediğimiz bu dönemde alanının en prestijli ödüllerinden biri olan 2017 Vision Awards’da dört ödüle birden layık görülmekten mutluluk duyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz marka değişimi ile yakaladığımız ivmeyi iş sonuçlarımıza yansıtırken, marka kimliğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz’’ dedi. Bu yıl 44 farklı sektörden 1000’e yakın firmanın başvurduğu 2017 Vision Awards’da ödüle başvuran kurumlar ilk izlenim, rapor kapağı, hissedarlara mektup, rapor anlatım dili, rapor finansalları, yaratıcılık, mesaj açıklığı ve bilgi erişim kriterleri ile değerlendirildi.