Alternatif Bank’ın Teftiş Kurulu Başkanı Ömer Faruk Gönener Oldu

06 Kasım 2018

Başarılı finansal sonuçları ve güçlü büyüme performansı ile sektörde öne çıkan Alternatif Bank, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Ömer Faruk Gönener’i atadı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, “İnsan odaklı yaklaşımımızla başta müşterilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımızın memnuniyetini üst seviyede tutabilmek için denetim sistemimizin kusursuz işlemesine büyük önem veriyoruz. Kurumsal yönetişim ilkelerimiz ışığında hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimiz bu dönemde, bankamızın teftiş kurulu başkanlık görevini, bu alanda bilgi ve tecrübesine güvendiğimiz Ömer Faruk Gönener yürütecek. Ömer Faruk Bey’in bankamıza değer katacağına inanıyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Ömer Faruk Gönener ise, “Alternatif Bank, ürün ve hizmetleriyle müşterilerine farklılaşan bir bankacılık deneyimi sunma hedefinin yanında kurumsal yönetişim ilkelerine uyum prensibiyle faaliyet gösteriyor. Bu anlayış ışığında, yeni görevimde de dinamik ve deneyimli yönetim kadromuz ile birlikte bankamızı uzun vadeli hedeflerimiz doğrultusunda güvenli bir şekilde daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.” dedi.

Ömer Faruk Gönener Kimdir?

2002 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2003 - 2015 yılları arasında Akbank’ta sırasıyla müfettiş, kıdemli müfettiş ve başmüfettiş olarak görev yaptı. 2018’in Haziran ayına kadar Sabancı Holding’te Sabancı Center Yönetim Direktörlüğü görevini üstlenen Gönener, Haziran 2018’de Alternatif Bank ailesine Tedarikçi ve Gider Yönetimi bölüm yöneticisi olarak katıldı. Gönener, Kasım ayından bu yana da Alternatif Bank Teftiş Kurulu BaşkanIığı görevini yürütüyor.