Basın Bülteni ve Duyurular

Alternatif Bank’tan Ekonomiye 134 Milyon Dolar Kaynak

15 Ağustos 2018

Alternatif Bank, 11 ülkeden 11 bankanın katılımıyla gerçekleştirdiği sendikasyon kredisi ile toplam 134 milyon USD tutarında kaynak sağladı. Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, ihracatın finansmanı vasıtasıyla reel sektöre destek olacak kredinin; uluslararası finans çevrelerinin, Türk bankacılık sektörüne ve Alternatif Bank’a duydukları güvenin bir yansıması olduğunun altını çizdi.

Yılın ilk yarısını sektörün üzerinde büyüyerek başarılı sonuçlarla geride bırakan Alternatif Bank, uluslararası piyasalardan toplam 134 milyon USD tutarında bir ve iki yıl vadeli sendikasyon kredisi temin etti. 62 milyon USD ve 62 milyon EUR olmak üzere iki farklı döviz cinsinden sağlanan kredinin toplam fiyatı, USD için Libor +%2,05, EUR dilimi için Euribor +%1,95 ve iki yıl vadeli dilim için ise Libor +%2,70 olarak gerçekleşti.

Temin edilen sendikasyon kredisinin uluslararası finans kuruluşlarıyla uzun süreli iş birliklerinin gücünü gösterdiğini belirten Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür; “Bankamız yılın üçüncü çeyreğine, sektörün oldukça üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek girdi. Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemde, yurtdışı yatırımcı iştahı ve kurlarda yaşanan olumsuzluklara rağmen, sendikasyon kredimize 11 ülkeden 11 bankanın katılması ve katılımcı grup arasında iki yeni bankanın yer alması, Alternatif Bank’ın uluslararası itibarını ve Türk bankacılık sektörüne duyulan güveni bir kez daha tescil etti. Böylesine zorlu bir ortamda sağladığımız bu sendikasyon kredisinin, Türkiye ekonomisinin hak etmediği olumsuz algıyı kırmak anlamında önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Kredimizin Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Kuzey Amerika gibi farklı coğrafyalardan ilgi görmesi, bankamızın yürüttüğü sağlam muhabirlik ilişkilerini ve hissedarımız The Commercial Bank’ın güçlü desteğini teyit ediyor. Elde ettiğimiz bu kaynağı, ihracatın finansmanı vasıtasıyla reel sektörümüzü ve ekonomimizi desteklemek için kullanacağız.” dedi.

Türkiye’ye ve Alternatif Bank’a İnancımız Tam

Alternatif Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve The Commercial Bank Grup CEO’su Joseph Abraham ise “Commercial Bank olarak, Türkiye ekonomisinin uzun vadedeki potansiyeline ve önemine inancımız tam. Bölgedeki faaliyetlerimiz ve varlığımız için büyük önem arz eden %100 iştirakimiz Alternatif Bank'ın arkasındayız.” açıklamasında bulundu.