Alternatif Bank Mobil

Ücretsiz İNDİR - App Store'da Play Store'da Huawei Store'da
İndir

Ülkemize Geçmiş Olsun

Başta Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay olmak üzere 10 şehrimizde yıkıcı etkileri olan deprem felaketi nedeniyle derin bir üzüntü içerisindeyiz.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bu süreçte tüm bilgilendirmelerimizi aşağıdaki başlıklardan takip edebilirsiniz.

Bankacılık Hizmetlerine yönelik TCMB ve BDDK tarafından Alınan Kararlar

• Deprem felaketinin yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen müşterilerimizin vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesi, talep etmeleri durumunda 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 6 ay sonraya kadar ertelenebilecektir.
  • Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illerinde bulunan ortak ATM’lerden yapılacak işlemlerden ücret tahsil edilmeyecektir.
  • Afet bölgesi için yardım toplayan AFAD, AHBAP, AKUT ve KIZILAY'a ait deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden Şubat 2023 sonuna kadar EFT/FAST  masrafı alınmayacaktır.
  • Deprem/afet bölgesindeki illerde yerleşik müşterilerimizin kredi kartlarında, asgari ödeme oranı %20 olarak düzenlenmiştir.
  • Deprem bölgesinde yerleşik, bireysel kredi kartı müşterilerimizden talep gelmesi durumunda, kredi kartı asgari ödeme oranları/tutarları sıfırlanarak bir ekstre dönemi boyunca (1 ay) ekstre borcu ötelenecektir. Bir aylık ilk ekstre öteleme sürecinin sonunda, müşterimizin talebini Müşteri İletişim Merkezi üzerinden ileterek talebinin devam etmesi durumunda, durum tekrardan değerlendirilerek ödemesiz dönemler tanımlanmaya devam edilecektir.
  • Deprem/afet bölgesindeki illerde yerleşik müşterilerimiz adına çıkarılan kredi kartı limiti tespit edilirken bankalarca dikkate alınan sınırlar yükseltilmiş, yeni düzenleme ile bankalarca toplam kart limiti, ilk yıl için ilgilinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşamayacak şekilde belirlenmesine karar verilmiştir.
  • 5464 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası ile Kart Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin birinci ve üçüncü fıkrasında yer alan ve 09.07.2020 tarihli ve 9093 sayılı Kurul Kararı ile 2.000 Türk Lirası olarak belirlenen sınırın 5464 sayılı Kanunun 47 nci maddesi uyarınca 5.000 Türk Lirası olarak artırılmasına karar verilmiştir. Buna göre aylık veya yıllık ortalama gelir düzeyinin tespit edilememesi durumunda gerçek kişilerin edinebilecekleri kredi kartlarının toplam limiti 2.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarılmıştır.
  • BDDK’dan alınan 13 Şubat 2023 tarih ve 76936 sayılı ekli yazısına istinaden, Olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm müşterimizin kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesi sağlanmıştır. İlk işlem sonrasındaki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilecektir.

AFAD Yardım Kampanyası Banka Hesap Numaraları:

Depremden zarar gören afetzedelere yardımlar AFAD Başkanlığınca koordine edilmektedir. AFAD Yardım Kampanyası ve Banka hesap numaralarına ait bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

QR kodu okutarak Alternatif Bank Mobil uygulamasını hemen indirebilirsiniz.

qr code phone